Nyar!

2009-12-30 @ 22:56:15

Halo allesammans. Nu ar klockan 8 pa nyarsmorgonen, och vi er redan i staden pa vag till att stalla oss i ko till Macqaries point dar vi ska kolla pa fyrverkerierna tillsammans med 25000 andra manniskor. Det er de  basta stallet man kan sta om man ska se fyrverkerierna fran Harbour bridge!

Vi onskar alla ett Gott Nytt Ar och en god fortsattning.

JM & OE & CL

Sydney!

2009-12-29 @ 10:11:58

Halo. Nu er vi antligen framme i Sydney! Sydney er fantasktiskt pa alla satt och jag tror vi alla har blivit lite imponerade av staden. Har finns verkligen allt kanns de som. Idag har vi strosat runt pa stadens alla horn och varit och fotat oss vi opera huset, harbour bridge och botanik garden.

Nu ser vi fram imot Nyar da vi ska besoka King Cross alla klubbar och kolla pa nyarsraketerna fran Harbour Bridge. Det ryktas aven om att det kommer bli de storsta nyarsfirandet har pa sjukt lange, da man tankt smalla in 2010 med ordentliga knallar.

JM

26/12

2009-12-26 @ 04:08:21

Nu ar julfirandet slut och vi lika sa. Julen har i Brisbane har varit trevlig, och vi har spenderat den tillsammans med Mini-ralle och Putte.
Julafton var nog inte riktigt som hemma, utan vi hade tacos kvall och gick sedan pa bio (avatar 3d) som var valdigt bra.
Vi kanner nu att Brisbane ar gjort och tar oss inatt vidare till Coffs Harbor en dag for att sedan komma till varan slutdestination Sydney dar vi ska fira nyar.

Hort att det er sjukt snabbt internet i Sydney, sa uppladdning av bilder ska inte vara nagra problem.

"Bank""SKAL""SVEP"DET HAR VAR GOTT" Far bli de avslutande orden i Brisbane.

JM



Fran oss alla, till er alla, en RIKTIGT God Jul :)

2009-12-24 @ 04:37:48

Halla! Vi vill bara passa pa att skicka en Jul halsning fran oss alla till er alla en Riktigt God Jul.
Julen spenderar vi tillsammans med Mini-ralle och Putte. Pa schemat idag star det, Tacos ikvall (vilken julmat), Julklapps byte (5 dollar limit) och en mysig filmkvall:)

Vadret har idag er kanske 32 eller natt sant i denna storstad. Valdigt varmt och svettigt, vilken Jul.
Man blir ju nastan Tarogd av att hort att man missar den forsta vita Julen pa lange hemma.

Hoppas ni far en bra Julafton med manga presenter och att kanske tomten dyker upp (om ni varit riktigt snalla).

Ha de bra

JM & OE & CL

Byron Bay + SurferParadise

2009-12-19 @ 15:19:58

Morsning, Vi ber om ursakt for dalig blogguppdatering! Vi har haft valdigt mycket att gora, och inte haft tillgang till sa mycket internet.

Vi kan borja med att beratta lite om Byron Bay der vi var mellan den 13/17 december.
I byron Bay hamnade vi pa ett hostel som hette Art factory, som var valdigt kant i Byron. Der var de mycket fest, galenskaper och manga Hippies. Vi fick nastan kanslan att vi var pa 70-talet nar vi klev in forsta gangen pa hostelet, alla killar och tjejer hade rastaflator, satt o chillade i hangmattor och drack vin och rokte tallbarr.

I Byron Bay spenderade vi de flesta dagarna pa stranden dar vi hyrde Surfingbrador och forokte oss pa de alla andra gjorde pa stranden, dvs Surfa. Det var inte de lattaste vi gjort, men nagon vag fick oss iaf att sta upp.
Det svaraste var egentligen att komma ut till de stora vagorna da strommarna gjorde att man fick paddla pa bra.
I Byron sa traffade vi ocksa pa roligt folk (mest tjejer) da de er oftast er dem som drar sig till oss (av nagon konstig anledning), som vi spenderade kvallarna med. Byron var ett riktigt backpacker stalle, der man bara var tvugnen att ga ut pa "chickey monkey" som stallet hette och veva av sig lite pa baren eller pa borden som de flesta stod pa. Byron gav oss ocksa en annan hudfarg, vilket er brun.
Vi hade garna stannat kvar i Byron, men allt var uppbokat nu mot Jul, sa derfor tog vi oss upp i landet lite, der vi er nu i  SurferParadise.

Surferparadise er en fin stad med rejalt manga Hoghus. Stranden "the Gold Coast" stracker sig hur langt som helst och de myllar med folk pa den.
Vi har inte basta hostelet har, utan bor lite utanfor och er tvungna att ta bussen in for en 25 kr varje gang vi ska in till city pa aventyr.
Igar var vi pa Sea World der vi akte karuseller, kollade pa delfineshow, sjolejon show med mera. Imorgon bar de av till Waterworld som jag tror de heter, der vi ska leka bland alla vattenkanor, vattenfall mm.

Internet som man koper for en timme, er inte de snabbaste vilket gor att ladda upp bilder er nastintill omojligt, men vi har tagit manga kort och de finns som bevis pa allt nar vi kommit hem.
Kanske blir de battre i Thailand, eller nere i Sidney, vi far se!.

Vi har de bra just nu o livet leker i solen. Vi hoppas att ni dar hemma far en vitjul och att ni sparar lite sno tills vi kommer hem sa man kan ta och aka lite skidor!

Vi skriver snart igen!

JM

Goon!

2009-12-17 @ 11:46:34

Byron bay, vilket os, vilka manniskor! Snart ska vi ut och gora nattlivet i den har lilla byn. Joel borjar bli lite trott efter nagra glas vin (goon). Imorgon bar det av yill Surfers Paradise. Skriver mer utforligt da och lagger forhoppningsvis upp lite bilder.

O.E

Brisbane!!

2009-12-10 @ 04:25:44

Igar anlande vi till Brisbane! efter mycket letande hittade vi "Mandys" hus vilket er valdigt fint! Der bor hon tillsammans med hennes kille och en hund o en katt.
Bussresan till Brisbane fran Bundaburg tog 7h o tror vi alla blivit lite sma sjuka av resan. Vi fattar inte riktigt men de ska alltid ha sa forbannat kallt pa bussarna, de er nog darfor. Men nu mar vi bra o sitter pa ett internet cafe i centrala Brisbane.
Idag e planen att bara strosa runt i stan o kolla laget. Imorgon ska vi pa den kanda Steeve Irwins Zoo som ligger en bit utanfor som vi aker till med tag. Vi far lagga upp bilder efter de, da vi nog kommer att fa se haftig djur som vi hoppas vi ska kunna platas med.

I Brisbane ska vi stanna tills pa sondag, sedan ska vi dra oss vidare till Guldkusten.

JM


Bundaburg!

2009-12-08 @ 06:44:10

Imorse kom vi till Bundaburg vid 6.30 da vi tillbringat en hel natt i en av Grayhounds Bussar. Resan gick fort eftersom vi alla sov hela vagen, men mottes pa morgonen med rejal vark i nacken da men inte legat sa ergonomiskt.

Nar vi ankom kom Margerit och hamtade upp oss och korde oss till deras hus. Deras hus er valdigt fint och vi stormtrivs har. Dagen borjade alldeles utmarkt da Margerit gjorde scrambled eggs o bacon till oss :)

Pa dagen nar bade Margerit och Gordon jobbat har vi varit pa stranden och boddysurfat.
Nu vantar vi pa att de ska komma hem, och de ryktas om att de blir seafood ikvall!

Imorgon aker vi till Brisbane dar vi ska bo hos Amanda, som er Margerit och Gordons dotter!
Har kommer de lite afterlangtade bilder fran olika platser:

Airlie Beach!

2009-12-07 @ 01:44:25

Igar anlande vi till Airlie Beach efter 9h bussresa fran Misson Beach. Vi hittade ett bra Hostel der vi bode tillsammans med 4 hollandare och en tysk. Det vissade sig att nattlivet inte var sa tokigt har, sa igar var vi ute pa Mama Africa  "the place to be" och hade kul.
Det var faktiskt valdigt manga manniskor som var ute och festa, trots att detvar Sondag!. For att bli runda om fotterna har i Australien, moste man dricka vin vid namn Gun. Det er de anda billiga alcoholhaltiga drycken som finns har, barsen har er dyrare an i Sverige.

Nu er kl 11 pa morgonen och vi har precis checkat ut hostelet. Varan buss till Bundaburg der vi ska bo hos en snall tant och farbror gar ikvall kl 20.00 So dagen kommer att tillbringas pa stranden under en palm med en god bok.

JM

Rafting Tully River

2009-12-05 @ 07:38:08

Idag har vi varit och kort rafting pa tully river, vilket var valdig valdig haftigt och ibland lite laskigt.
Innan vi satt oss i baten som vi var 5 i plus en ledare (vi plus en svensk o en irlendare) fick vi veta hur vi skulle aggera nar vi ramla av osv. Vi kopte saklart de Extream rafting som kostade lite mer , men klart vart , do man slapp alla japaner o koreaner som var runt 40 st.

Vi akte ner for hela forsen och de tog fran 8 till 16. do vi staannade och vi hamburgare, hoppade fron klipper och akte i starka strommar som gjorde att man fick dricka en hel del av floden.

For er som inte vet er rafingen har i Tully river ganska farlig , do de sker po egen risk. 4 st har dott po den tur vi korde idag de senaste 2 aren, men vi Overlevde! Dessvere brannde vi oss rejalt pa laren, da vi inte smorjde in oss der av vana for att badshortsen brukar vara der.

Imorgon bar de av till Airlie Beach , vilket tar 8 h med buss!

Vi skriver nar vi e framme , om de finns internet.!

JM

Mission Beach

2009-12-04 @ 10:33:42

Igor ankom vi till Mission beach, vilket ligger 2,5 h bussresa fron Cairns.
Nar vi hoppade av bussen mottes vi av en hetsig tant som lurade in oss i buss och forde oss till ett hostel, der vi er idag. Valdig fint sodant med Pool, musik och allt vad ett hostel brukar inga.
Der bor vi nu fram till sondag er de tankt. Vi bor tillsammans med tva aldre gubbar fran Australien.
Mission Beach ligger verkligen i Djungeln kan man saga, inte mycket till liv och rorelse har inte.
Men imorgon bar de av till de vi vill gora har, och det er att kora Rafting i Tully River. De blir en Heldags utflykt imorgon, ska bli valdig haftigt.

Idag har vi spenderat voran dag vid poolen och bara softat och relaxat, vilket var skont och valbehovligt.
Planerna framover har vi inte riktigt klara annu, verkar som de flesta vill fira jul i Byron Bay, vilket vi ockso vill men det verkar som att de mesta er fullt, om man inte vill punga upp en rejal slant, vilket vi inte er so sugna po. Hur ska vi do kunna fo rad med Champagnen till nyar? Som George sa " What tha fuck"

Vi skriver imorgon nar vi har haft en tur po Tully river!

JM

Barriarrevet!

2009-12-03 @ 08:08:41

Nu har vi varit ute po en tvo dagars trip ute po barriarrevet(www.reeftrip.com)! Bland det haftigaste vi har gjort i vora liv. Det var helt fantastiskt att se en hel varld under ytan, skoldpaddor, hajjar och hitta nemo var de vi stotte po under ytan.
Vi bodde po en fin bot der vi alla tre hade turen att fo bo i samma rum.
Do vi inte var ute o snorklade o dok, so tillbringade vi tiden med en stenskon Amerikan, vid namn George! George var fron Detroit och larde oss hur man spelade spelet "Uker", vilket var ett ganska svort spel taktiskt sett.

Nu ska vi aka buss till Mission Beach der vi tror att vi ska tillbringa en natt bara eftersom vi bara vill kora rafting och sedan ta oss der ifron.

Vi ska forsoka lagga upp lite bilder, men det verkar som att Cairns internet inte klarar av att ladda upp dem, sa de far ske i en modernare stad.

Vi skriver igen, so fart vi kan.

JM